Trening etter fødsel

Det er ingen hemmelighet at kroppen din forandrer seg når du går gravid og i forbindelse med en fødsel, og du har nå en kropp du kanskje ikke er helt fornøyd med. Magemusklene er svake, bekkenbunn er slapp, stryken i armer og bein er ikke som den en gang var og kondisen er helt på bunn. I tillegge opplever du kanskje smerter fra muskler og ledd og plager med lekkasje?

Veldig mange, kanskje inkludert deg er usikre på hvordan de skal ta fatt på denne kroppen, komme i gang med trening i etterkant av en fødsel og hvordan det skal gjøres.

Spørsmål som da melder seg er, når kan jeg begynne å trene, når kan jeg starte med planke og situps, hvordan trener jeg mage, hvordan skal jeg trene for å minske rygg og bekkenplager og hvor ofte og lenge skal jeg gjøre knipeøvelser for å unngå lekkasje? Og mange fler.

Når slik usikkerhet melder seg er det trygt og godt å få hjelp av en fagperson som gir deg de rette øvelsene, forteller deg om du utfører de riktig, være del av en gruppe som har de samme utfordringene som deg og få veiledningen som gir deg motivasjon, glede og tryggheten du må ha for å lykkes med treningen og oppnå resultatene du ønsker.

Mammatrening på Actin Helse

På Actin Helse i Skjeberg tilbyr vi slik hjelp og veiledning av Naprapat Natalie Bjerkenes-Gretland som har solid kunnskap og flere års erfaring med trening etter fødsel. Natalie vil hjelpe deg med øvelser, motivasjon og treningsglede så du kan være trygg på at du trener riktig og kommer i form, etter den store påkjenningen kroppen din har hatt med graviditet og fødsel.

Treningen forgår i gruppe med andre nybakte mødre og passer for deg som har vært gravid og født barn og som nå går hjemme i barselpermisjon. Det legges vekt på god oppfølging og progresjon fra uke til uke i 8 uker. Treningen ledes i en lukket sal i nye lokaler til Actin treningsenter i Stasjonsbyen Skjeberg.

De fleste velger å ha med baby, men det er opp til deg.

Påmelding til: naprapat@actinhelse.no

Resultat av treningen

Treningen vil være hver torsdag på dagtid i 8 uker.

Etter denne perioden vil du:

  •  Få styrken tilbake i bekkenbunn, så du ikke tisser på deg når du hoster nyser eller løper
  • Kontroll på dype magemuskler som avlaster rygg og bekken, så du får mindre rygg- og bekkensmerter
  • Få styrke tilbake i armer, skuldre, bein, hofter og rygg så du orker de tunge motbakkene med barnevogn, leken med barna går lettere og bære barnet vil føles mye lettere.
  • Få mer energi i hverdagen fordi trening gir deg energi når du gjør det regelmessig.
  • Se tilbake på en artig periode der du var med i en gruppe med nybakte mødre som ønsket å komme i form som deg.
  • Ha verktøyene, øvelsene og motivasjonen til å fortsette treningen på egenhånd så du kan vedlikeholde formen eller bli enda sterkere.

Påmelding til: naprapat@actinhelse.no

Treningsopplegg

Første gangen starter vi med en kort teoretisk innføring om viktigheten av trening av kjerne- og bekkenbunnsmuskulatur og bakgrunn for dette. Vi går igjennom teknikker for utvalgte øvelser og treningsutstyr, så øvelsene blir utført riktig.
Videre måler jeg deling av magemuskulatur(diastase) på de som ønsker (som kan kontrolleres halvveis og siste gang)

Fra uke 2-8 vil treningen være todelt. En del vil bestå av øvelser som vil gi økt kontroll, utholdenhet og styrke av kjerne- og bekkenbunnsmuskulatur. Del to består i å styrke armer, bein, rygg og setemuskler. I begge delene legges det vekt på progresjon uke for uke, både i form av kontroll, styrke og utholdenhet. Hver trening avsluttes med tøying og oppmyking av muskulatur.  Det settes av 1 time til trening hver uke.

Hver uke får dere nye treningsprogram som kan gjøres hjemme.

Treningen passer alle nivåer, da det blir tatt hensyn til hvilken form du er i nå og hvilken treningsbakgrunn du har. Du kan starte med treningen allerede 3 uker etter fødsel, og babyen din kan selvfølgelig bli med.

Påmelding til: naprapat@actinhelse.no

Kontaktinfo/ Oppstart/ pris

Vi starter opp nye grupper fortløpende. Gruppene vil bestå av 6-8 personer. Treningen vil foregå hver torsdag på dagtid i lokalene til Actin treningssenter i Stasjonsbyen Skjeberg. Følge med på Actin Helse sin Facebook side for oppstart av mammatrening.

De fleste velger å ha med baby på timene, men dette er opp til deg.

Pris per person er 1950 kr.

Timene vil foregår primært tirsdager eller torsdager.

Ønsker du delta eller har spørsmål ang treningen kan du sende en mail til: naprapat@actinhelse.no eller kontakte Naprapat Natalie direkte på tlf 480 50 444.

Mammatrening - Actin Helse i Skjeberg